Wednesday, February 15, 2017

my anak2

gambar terkini anak2 ku..
sofi, aidan dan auni

aidan dan sopi.. time ni aidan x bape sihat.. lepas demam dan selsema..

sofi dan auni.. auni ni dah sekolah.. pasti 5 tahun... macam2 la membebel apa yg dia blajar kt sekolah

sarah, sofi dan aidan.. sarah ni ska provok orang... 



akhirnya dpt juga rs150r aku

isnin lepas balik kpg pasal nak amik moto baru ku honda rs150r repsol. beli kt kampung je pasal rege masih bole diterima banding dgn rege kl kt dan selangor yg mmg cekik... pada mulanya nak amik model biasa je kt penang rm9.1k otr cash. last2 kedai tu xnak amik oder dah.. rege pon naik 200.. makanya abg aku surver kt p.buntar... fuh ade plak repsol dan model biasa ready stok plak tu.. maka tanpa berpikir panjang truss booked. tp rege mahal skit .aa model biasa 9.45k repsol 9.7k.. alang2 mencelup kad kt mesin atm, maka trus abik model repsol...
bawa balik kl mlm tu juga... pit stop umah abang kt ipoh dulu.. mana larat nak drive berterusan moto dlm pantang ni dgn speed bawah 100kmj... jemuu wooo... esok paginya baru sambung perjalanan ke kl... bertolak 7am sampai 10.45am, trus masuk keje petang... total mintak dalam rm20 la kut... speed everage 80kmj je... moto masih stended xde tambah aksesori pon... since moto ni jenis klac hidup.. kene prektis la bawa moto berklac.. juga moto ni tinggi.. maka berjengket la bila stop kt simpang... time nak mencelah2 masih blum yakin sgt pasal nak kene berjengket.. huhu 

driven parit jawa mtb jamboree 2017

berlangsung di parit jawa muar johor. jamboree pertama untukku ditahun 2017 ni. pergi tumpang keta man fatbike. tido tumpang umah jebat. jamboree kali ni tak rushing la sgt nak pacak depan. start pacak basikal pon jab 6.45 gitu... plan nak santai2 je pasal xde traning pon utk jamboree ni...

trailnya mmg best... melantun2 woo.. bergegor abih badan. sampai seat pon tercabut. skru nya memula ada lg.. tp pasal taknak rugi masa stop lama utk simpan dlm poket makanya.. ilang la skrue2 tu... makan modal la nak bli lain... aduii... last 10km kayuh off saddle bak hang.. bapak letih...

bukit2 dia pangjang... dan downhill dia mmg serammm... aku jatuh skali la masa nak panjat bukit.. mendapat la tanda kt badan ni haa... lebam dan luka skit... kt bawah ketiak.. tp bab mkn tgh ari dia mmg best... banyak menu tuu... mee bandung muar, nasi briyani, kuih2... macam2 ada..




Thursday, February 02, 2017

bermalam di rumah baru di ipoh

ambik kesempatan balik kampung sempena CNY ni.. singgah la tido di rumah baru kami. di klebang bayu... dah lama siap tp xde kesempatan untuk bermalam. disebabkan rumah pon dah dipasang lampu dan kipas. juga dah dibersihkan oleh kakak ku pasal anak dia nak duk situ. maka plan bermalam lebih bersemangat la..
langsir pink tu. kt hall.. tingkap2 lain lain design dan warnanya... ni bersama aidan yg terkejut dgn suasana baru... hihi

sempat melelapkan mata dulu.. sambil layan kerenah aidan

alhamdulilah, dapat berjemaah didalam rumah baru...

Monday, January 23, 2017

polygon helios c6 ku... putih2 melati..

basikal jalan (road bike) pertama ku yang berbadan carbon fiber. dibeli seken dari rider kota kemuning dengan harga 3k. size 46 ni memang sesuai lah sgn size badan aku.
sehingga harini basikal ni dah dikayuh ke port dickson sejauh 190km, kayuhan morib 90km dan pulau indah 180km. 

specs biasa2 jer, groupset 105 rojak skit. dirojak oleh pemilik asal. masa aku beli dah camtu. beli dan kayuh jer. xde upgrade ape2 kecuali tukar stem carbon 3T, pasang meter dan pedal rb.

crank depan pon dah ditukar oleh tuan asal. fd,rd,dan shifter sajaha yg masih shimano 105 10 speed.

snap la juga serial number utk simpanan.